divendres, 8 d’abril del 2016

PASSES PEL COMERÇ JUST

Què és una passa?
Res.
I què són 252.361 passes???
Un llarg camí recorregut, que a més, no s'atura!
Gràcies a tots!


Ahir dijous 7 d’abril s’en ha  fet entrega del diploma CENTRE EDUCATIU PEL COMERÇ JUST.



Els prop de 600 alumnes i mestres hem volgut celebrar aquest acte representant les passes que hem anat fent aquests dos darrers anys per aconseguir aquesta distinció i que “molta gent petita, a llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. Per això hem anat caminant des de l’escola fins al parc del Molí d’en Beió. El total de passes que hem comptabilitzat entre tots els participants ha estat de 252.361.



Un membre de l’associació Casal de la Pau-S’Altra Senalla ha estat la mestra de cerimònies i ha recordat els quatre criteris necessaris per obtenir el guardó: constitució d’un grup de treball escolar, elaboració i adopció d’una política favorable al Comerç Just, disposar de productes de Comerç Just al centre i fer activitats de sensibilització. El CEIP Molí d’en Xema els ha aconseguit tots amb escreix, amb activitats dins i fora de les aules. L’exemple més recent és el concurs de selfies amb productes de comerç just que hem promogut des de l’escola.

Després de l’entrega del diploma per part d’alguns dels voluntaris de Casal de la Pau-S’Altra Senalla a la directora, a un representant dels alumnes i a un representant de les famílies, tots els nins i nines han berenat d’un batut de cacau i galetes de comerç just.

El Comerç Just proposa una relació comercial diferent, justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional facilitant així que els països del Sud puguin aconseguir el seu desenvolupament social i econòmic. Des de fa dos anys, l’associació Casal de la Pau-S’Altra Senalla pot dur a terme diferents activitats de sensibilització gràcies al finançament per part de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

El distintiu Centre educatiu del Comerç Just l’atorga a Espanya l’organització IDEAS i l’associació PROYDE. A Mallorca, amb l’ajuda de l’associació S’Altra Senalla, són ja 5 els centres que han aconseguit aquesta distinció (Sant Francesc D’Assís de Manacor, CEIP Binissalem, IES Marratxí, IES Guillem Sagrera i CEIP Molí d’en Xema). Altres tres estan en procés d’obtenir-la (IES Emili Darder, IES Josep Maria Llompart i CEIP Son Verí)


Aquesta iniciativa forma part d’un projecte més gran que va començar al 2001 quan la ciutat de Gartant (Anglaterra) va ser declarada la primera Ciutat pel Comerç Just. Actualment ja són més de 1000 ciutats pel comerç just a tot el món.




























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada